Профил

Порше Холдинг Залцбург е най-голямата европейска компания за търговия на дребно с автомобили, която оперира в 22 държави в Европа, както и в Колумбия, Чили, Китай, Малайзия, Сингапур, Бруней и Япония.

Компанията от Залцбург е основана от двете деца на Фердинанд Порше - Луизе Пиех и Фери Порше. През 1949 г. те започват да внасят и продават в Австрия Volkswagen Käfer (Фолксваген "Бръмбар") и така поставят началото на възхода на Porsche Holding Salzburg.

Днес Porsche Holding Salzburg представлява концерна Volkswagen в търговията с неговите марки както на едро (като вносител), така и на дребно (като дилър), и в следпродажбените им услуги (като сервиз). Редом с това компанията покрива целия спектър от услуги в областта на търговията с автомобили чрез пласмента на резервни части, множеството финансови услуги, свързани с автомобили, както и с разработването на собствена ИТ система. 

От март 2011 г. Porsche Holding Salzburg е 100-процентово дъщерно дружество на Volkswagen AG и при дистрибуцията в световен мащаб на концерна прилага разработеното от него в продължение на десетилетия ноу-хау в областта на автомобилния бизнес. Към края на 2016 г. в компанията работят 35 631 служители, които постигат повече от 750 660 продажби на нови автомобили и реализират оборот от 21,1 милиарда евро.