Порше БГ ЕООД

Порше БГ е дъщерна фирма на австрийския холдинг Porsche Salzburg, една от най-големите европейски компании за търговия с нови автомобили с централа в Австрия, създадена от легендарните фамилии Порше и Пийх. Компанията има представителства в повече от 20 държави в Централна и Югоизточна Европа, включително и в Китай, Колумбия и Чили. В Австрия Порше е представител на марките от групата на Volkswagen: Seat, Skoda, Volkswagen, Audi, Lamborghini, Bugatti и Bentley и е нейно 100 % дъщерно дружество.

На българския пазар Порше стъпва през 2004 година първоначално като вносител на Volkswagen леки и Лекотоварни автомобили, а през 2005 година поема и правата за внос на луксозната марка Audi. Фирмата работи с добре развита дилърска и сервизна мрежа с традиция в продажбите и с опит в поддръжката и гаранционното обслужване на трите марки. Сервизните комплекси разполагат със специализирано оборудване и висококвалифициран персонал. Вносителят поддържа постоянна складова наличност в буферен склад в Будапеща. Поръчка на масов модел се изпълнява за 2 седмици, а специфично изпълнение - до три месеца. Доставката на оригинални резервни части за сервизната мрежа е ежедневна.

В Порше БГ ЕООД е разработена и внедрена система за управление на качеството в съответствие със стандарта ISO9001:2015 за продажба на нови автомобили, резервни части и сервиз - Сертификати (AudiVolkswagen и Volkswagen Лекотоварни) и Политиката по качеството.

В Порше БГ ЕООД е разработена и внедрена Интегрирана система за управление на околната среда и здравословните и безопасни условия на труд, съответстваща на изискванията на международните стандарти ISO 14001:2015 и ISO 45001:2018 - Политика.

Порше БГ като част от Порше Холдинг е в процес на прилагане на система за управление на съответствието по околна среда. Ние приемаме ангажиментите и целите към околната среда, които Порше Холдинг е определил в Политиката за съответствие по околна среда.