Грандиозният възход

Porsche също бележи изключителен ръст Например в началото на 50-те години се заражда търговията на дребно - в лицето на бъдещата фирма Porsche Inter Auto (PIA), за да продължи през 60-те години да придобива все по-ясни форми. Фирмата на Алпенщрасе в Залцбург поставя началото, след което през годините следват филиалите във Винер Нойщат (под ръководството на инж. Ернст Пиех, най-големия син на Луизе Пиех), Цел ам Зее, Капфенберг и много други. Днес PIA се състои от 56 австрийски фирми за търговия на дребно.

Символите на възхода

През 1956 г. стартира фабриката на гарата редом с новата сграда за обслужване на клиенти, която като Палата І на Porsche получава по-късно прозвището "Синята сграда". През 1962 г. на Фани фон Ленарт Щрасе е построена Палата ІІ на Porsche, чийто символ на VW в синьо отдалеч показва къде в Залцбург се намира домът на VW.

Успехи в международните автомобилни спортове

Porsche Salzburg привлича към себе си вниманието и със своите изявите в автомобилните спортове. В края на 60-те години фурор предизвикват състезателните автомобили за Формула V и Porsche Salzburg триумфира в Льо Ман със своето Porsche 917, където грабва и прибира у дома си сборната победа за марката Porsche. Години по-късно изключителна сензация предизвикват и състезателните "Бръмбари", които печелят рали Елба.

С нови идеи по пътя към успеха

С разрастване на предлагането в областта на автомобилния бизнес през следващите години компанията определя курса на развитие на Porsche Holding Salzburg, който познаваме днес. През 1962 година Porsche започва да предлага автомобили под наем, а през 1966 г. - автомобили на лизинг, с което всъщност от самото начало активизира предлагането на услуги и с помощта на креативни рекламни решения осигурява на тогава вече поостарелия "Бръмбар" нови рекордни продажби.

Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам и продължавам