Порше Интер Ауто

Порше Интер Ауто БГ е част от Porsche Inter Auto (PIA) Salzburg - една от най-големите структури в света за търговия и сервизна поддръжка на автомобили със 153 продажбено-сервизни комплексa на територията на Европа, Китай и Южна Америка.

Порше Интер Ауто БГ е на българския пазар от 2007 година и управлява всички собствени дилърски центрове на марките Volkswagen и Audi в България - 5 продажбено-сервизни комплекса до този момент, три от които в София и по един съответно във Варна и Пловдив.

Продажбено-сервизните комплекси на територията на София са Порше София Изток, Порше София Юг и Порше София Запад. Порше София Изток и Порше София Юг са дилъри за София и региона на марките Volkswagen Леки автомобили, Volkswagen Лекотоварни автомобили и Das WeltAuto. Част от Порше София Изток е оторизиран сервиз за ремонт и поддръжка на автомобили Audi.

Порше София Запад, Порше Пловдив и Порше Варна са оторизирани дилъри на Audi с оторизирани сервизи за ремонт и поддръжка на автомобили от марката и обслужват Западна, Централна и Североизточна България.

Във всички комплекси на Порше Интер Ауто БГ е приложена система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2008, разработена от групата Volkswagen. Тази система осъществява редовен контрол върху продажбата на нови и употребявани автомобили, следпродажбените услуги, както и продажбата на оригинални резервни части, консумативи и аксесоари.
Дружеството е публикувало своята политика по качество. Всички обекти са сертифицирани съгласно ISO 9001:2008 от сертифициращата компания TÜV MS. Предстои миграция на системата за управление на качеството към новия стандарт ISO 9001:2015.

Порше Интер Ауто БГ като част от Порше Холдинг е в процес на прилагане на система за управление на съответствието по околна среда. Ние приемаме ангажиментите и целите към околната среда, които Порше Холдинг е определил в Политиката за съответствие по околна среда.